5-6 מנות

רכיבים:

  • 200 גרם / 1 כוס זיתים שחורים, שטופים
  • 2 כפות צלפים, שטופים
  • 2 פילה אנשובי, משומר בשמן
  • 1 כפית תימין, מיובש
  • 1 שום
  • 2 כפות שמן זית, כתית מעולה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית פלפל שחור, טחון
  • כפית שמן MCT – חומצות שומן בינוניות שרשרת

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים.

  1. חממו את התנור ל -150 מעלות.
  2. מכניסים את הזרעים והמלח למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גס.
  3. בקערה נפרדת מערבבים ביצים ושמן קוקוס מומס. מוסיפים את תערובת הזרעים לתערובת זו ומערבבים היטב לקבלת בלילה סמיכה.
  4. מרפדים שני מגשי אפייה בעזרת נייר אפייה. מחלקים את הבלילה לשניים. מורחים את המנה הראשונה באופן אחיד בכף על נייר אפייה (בעובי של 0.5 ס”מ / 0.5 ס”מ), חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה.
  5. אופים כ- 30 דקות או עד שנהיה פריך וזהוב. אם משתמשים בתנור מאוורר, ניתן לאפות את שני המגשים בו זמנית.
  6. שוברים לחתיכות לאחר קירור.