עוגת וניל שקדים קטוגנית
רכיבים:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עוגה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
בקערת ערבוב בינונית, טורפים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערת ערבוב גדולה מקציפים את החמאה הרכה במיקסר חשמלי עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הממתיק דל הפחמימות וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, לתערובת החמאה, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. לאחר מכן מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד לאיחוד. לאחר מכן יוצקים פנימה את חלב השקדים הלא ממותק וממשיכים לערבב עד שהבלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
הניחו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, לאחר מכן הוציאו אותה מהתבנית והעבירו אותה לרשת לצינון מלא.
לאחר שהעוגה התקררה, תוכלו להקפיא אותה עם ציפוי דל פחמימות לבחירתכם או פשוט לאבק אותה באבקת ממתיק דל פחמימות.
תהנה מעוגת הקטו הטעימה שלך!