5-6 מנות
רכיבים:
- 200 גרם / 1 כוס זיתים שחורים, שטופים
- 2 כפות צלפים, שטופים
- 2 פילה אנשובי, משומר בשמן
- 1 כפית תימין, מיובש
- 1 שום
- 2 כפות שמן זית, כתית מעולה
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית פלפל שחור, טחון
- כפית שמן MCT – חומצות שומן בינוניות שרשרת
הוראות הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים.
- חממו את התנור ל -150 מעלות.
- מכניסים את הזרעים והמלח למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גס.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים ושמן קוקוס מומס. מוסיפים את תערובת הזרעים לתערובת זו ומערבבים היטב לקבלת בלילה סמיכה.
- מרפדים שני מגשי אפייה בעזרת נייר אפייה. מחלקים את הבלילה לשניים. מורחים את המנה הראשונה באופן אחיד בכף על נייר אפייה (בעובי של 0.5 ס”מ / 0.5 ס”מ), חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה.
- אופים כ- 30 דקות או עד שנהיה פריך וזהוב. אם משתמשים בתנור מאוורר, ניתן לאפות את שני המגשים בו זמנית.
- שוברים לחתיכות לאחר קירור.